KIF HISTORIE

Klitmøller Idrætsforening blev i første omgang stiftet som Klitmøller Boldklub i 1933 af kommis Carl Madsen. På det tidspunkt havde der været spillet fodbold i Klitmøller i nogle år, men fodboldspillet havde aldrig været organiseret i en klub eller forening, så derfor er det officielle årstal for fodboldens start altså 1933.

I den første bestyrelse var de fire lokale fiskere: Karl Oddershede, Harald Frost, Chr. Josefsen og Niels Mikkelsen.

De første år var klubbens formand Theodor Oddeshede.

FARLIGST I BLÆST

Fiskeri har i mange år været hovederhvervet i Klitmøller, og de fleste fodboldspillere i klubben var da også fiskere. Derfor var Klitmøller IF også altid farligst for modstanderne i blæsevejr. For da var fiskerne ikke på havet, og holdet kunne stille med stærkeste opstilling.

I 1950´erne købte klubben et stykke jord, og her har klubben stadig egen fodboldbane og klubhus med meget gode forhold for både baner, omklædningsrum, klubhus og redskabsrum.

Æ citron

Når man taler om Klitmøller IF, må man ikke glemme klubbens mangeårige formand og bestyrelsesmedlem Karl Brogaard. Han blev som 11-årig medlem af klubben og spillede som aktiv i mange år under navnet “Æ citron”. Kalle var i mange magre år i 50/60´erne den der holdt skuden oppe i Klitmøller IF. Han var en respekteret idrætsmand og var hædret for sig arbejde med DBU´s sølvnål, JBU´s sølvnål samt en række pokaler skænket af byens boldspillere. Kalle var KIFs første æresmedlem. Han døde i 1993.

landsholdet

Klubbens største fodboldspiller er helt sikkert Kaj Nielsen. Kaj er født og opvokset i byen og spillede sine første mange seniorkampe for KIF. Med flere mellemstationer havnede han i Skovshoved, hvor han spillede i september 1962. Det år fik han debut på A-landsholdet. På landsholdet blev han af Gunnar Nu Hansen kaldet “Klit-Per eller Klit-kaj. Kaj spillede flere A-landskampe for Danmark.

PLACERINGER

Det bedste resultat fra starten i 1933 og frem til krigen var, da førsteholdet i 1938 / 39 sikrede sig oprykning til mesterrækken i TABU´s turnering.

I 1950/60´erne opnåede klubben de bedste resultater, da den et par gange spillede om oprykning til serie 3.

Ellers spillede det bedste hold i serie 4. Fra 1970´erne og frem har holdet mest spillet i serie 5, dog med enkelte ture oppe i serie 4. Blev en overgang kaldt “Elevator-holdet.”

De sidste år har klubben været fast element i serie 2 og 3 med en enkelt tur op i serie 1.

I 2012 startede samarbejdet med Vorupør BK under navnet FS Vestthy. Et samarbejde som ophørte i 2019.

Klubben har til sæsonen 2023 spillet sig i serie 1 igen og andetholdet er i serie 4.